Júlia Bernet

Vins i caves

Esporgar

9 maig 2014

Arriba el bon temps i amb ell, també els primers brots i pàmpols dels nostres ceps. La vinya torna a començar a treballar i nosaltres ens hem de ficar mans a l’obra.

DSCN0908

Tota la brotació que apareix aquesta temporada als ceps tot i ser molt maca, cal estar-ne al cas i administrar-la ja que si no es fa, convertiria el cep en un arbust molt enrevessat de branques i fullam que difícilment creixeria correctament. Al cep li costaria fer créixer el raïm degut a l’ufanor de les branques i fulles i segurament tindria problemes quan hagués de fer madurar el raïm, ja que l’excés de fulles fa que la humitat s’hi mantingui durant la nit. Això és perillós ja que pot ser una font de fongs que pot atacar tant el raïm com a la planta.

DSCN0911

És important doncs aclarir el cep a mesura que vagi creixent, assegurar una bona ventilació entre les diferents branques perquè el futur raïm creixi sense problemes d’espai, maduració i ben fresquet.

DSCN0913

DSCN0912

Tampoc és bo deixar la planta molt pelada; la falta de fulles faria que la planta no pogués fer els seus processos correctament i el raïm se’n ressentiria. De la mateixa manera, les fulles ajuden a mantenir el raïm a l’ombra i a bona temperatura.

DSCN0916


Reaprofitament dels serments Comença la verema a Júlia Bernet
Reaprofitament dels serments
Comença la verema a Júlia Bernet

Respondre

Julia Bernet | Vinyes de Muntanya - Avinguda de Barcelona, 24 - 08739 - El Pago (Subirats) - Telf. 938994095 - info@juliabernet.com - xavi@juliabernet.com
©2018