Júlia Bernet

Vins i caves

La poda

31 gener 2014

Encetem el blog amb un article parlant de la poda. En aquestes èpoques com molts sabreu és temps de poda a la vinya. Aquesta activitat encara que sembli senzilla o sense interès (al cap i a la fi solament es treure les vergues o branques per a que el cep pugui créixer amb més empenta l’any següent) té la seva importància i depèn de la manera com es faci pot donar uns resultats que poden ser molt palpables durant la resta de l’any i sobre la collita.

 

DSC_0135Si la poda no és fa pensant en com vols que creixi cada cep, (donant prioritat unes branques per sobre d’altres) pot fer que la planta tot i havent estat cuidada no doni gaire fruit o inclús no tingui capacitat a l’època de maduració del raïm de poder fer madurar tots els seus raïms. La poda optimitza el creixement i producció del cep.

 

És interessant també podar quan a la planta ja no li quedi cap fulla per caure, senyal que la planta està completament adormida i la patirà el menys possible.

 

A més, s’ha estudiat i comprovat que hi ha dies més propicis per a podar els ceps. El coneixement de l’agricultura bio dinàmica aconsella podar durant les fases de lluna decreixent, d’aquesta manera no interromprem el sentit de la sabia en el seu recorregut ascendent per la planta.

 

Al nostre territori a més, tenim alguns refranys que fan referència a aquesta activitat la qual la relacionen molt directament a una collita més o menys pròspera, aquí uns exemples:

 

“Qui no poda bé, ni la meitat de vi té”.

“Sembra primerenc i poda tardà, i pa ni vi no et podrà fallar”.

“Poda tard i sembra aviat, i tot et serà grat”.

“Si el meu amo em poda al gener i em llaura al febrer, vergonya em farà si no li omplo el celler”.

 


Caves Júlia Bernet entrena web renovada Espumosos Naturals
Caves Júlia Bernet entrena web renovada
Espumosos Naturals

Respondre

Julia Bernet | Vinyes de Muntanya - Avinguda de Barcelona, 24 - 08739 - El Pago (Subirats) - Telf. 938994095 - info@juliabernet.com - xavi@juliabernet.com
©2018